Off Canvas sidebar is empty

Motorweekend 2009

Hemelvaartsdag - 21 mei 2009

De wekker stond op de stand "bijtijds", want om een uurtje of negen zouden de motormuizen in Baarn binnenrollen voor een snelle bak koffie, om een half uurtje later richting Sankt Goar aan de Rijn te vertrekken. Om iets over tienen werden de motoren gestart en begon het motorweekend, waar iedereen lang naar had uitgekeken, dan eindelijk. We hebben genoten van de vele steenfabrieken in de omgeving van ZĆ¼lpich.

Na de lunch werd ook de omgeving alsmaar mooier en de uitzichten steeds fraaier. Tegen zevenen kwamen we bij Boppard aan de Rijn en nog geen kwartier later reden de parkeerplaats van Hotel Winzerhaus in Sankt Goar op. Na het verdelen van de kamers werden de motoren gestald en niet hƩƩl veel later zaten we aan zo'n heerlijk koud biertje. Omdat we geen zin meer hadden om naar het dorp te lopen, zijn we lekker in het hotel blijven eten. De biertjes en de flinke rit van de afgelopen dag begonnen hun tol te eisen; langzaam maar zeker verdween iedereen naar z'n kamer. Maar niet voordat we hadden afgesproken om de volgende dag vroeg op te staan en van de omgeving te gaan genieten. Dus zaten we om 9.00 uur aan het zeer uitgebreide ontbijtbuffet. Vandaag nog binnen, maar dat zou de volgende dagen nog veranderen. Rond 10.00 uur werden de motoren uit de privƩ-stalling gerold en konden we op weg. Het is jammer dat je tijdens het rijden geen foto's kan maken, want wat is het hier toch verschrikkelijk mooi!! De meeste foto's zijn dus gemaakt tijdens een "toevallige" stop, pauze of overtocht met een pont.

Na een lange en mooie rit kwamen we rond een uur of vijf Sankt Goar weer binnenrijden. Nadat iedereen snel de warme motorkleding op kamer had uitgedaan, verzamelden we ons op het terras om in de zon te genieten van het uitzicht en eh..... 1 biertje. 's-Avonds zijn we naar het dorp gewandeld om in een van de vele restaurantjes te gaan eten. Nou, daar hebben we geen spijt van gehad. Door de uitgebreide maaltijd kostte het teruglopen enige moeite!

Omdat we gisteren de overkant van de Rijn hadden verkend, wilden we vandaag maar eens een rondje richting de Moezel maken. Dit was ook handig voor Paul. Hij wilde aan het einde van de dag richting Nederland omdat hij de volgende dag vroeg moest hockeyen. En al snel brak de zondag weer aan en moesten we weer inpakken om de terugreis te aanvaarden. Na een afwisselende binnendoorroute en een allerlaatste lunch, doken we de Autobahn op om wat snelle kilometers te kunnen maken. We kunnen terugkijken op een zƩƩr geslaagd motorweekend, waarin een heel aantal motorkilometers zijn gemaakt en stevig door de twee dames is doorgereden. We hebben de pantoffels niet nodig gehad.......

Agnes' R1150R
Stoere binken...
Uitzicht vanuit onze kamer
Motoren staan veilig
Kasteel St. Goar
Wat mot je...
Lekker langzaam
Onderweg
Mmmmm. We hebben Jan niet meer gehoord
Tja, zo'n hockeybal is best hard
Mooi heh!