Off Canvas sidebar is empty

Motorweekend 2010

Hemelvaartsdag - 13 mei 2010

Regen en temperaturen die normaal zijn in oktober! Maar dat mocht de pret niet drukken, want het was weer tijd voor het jaarlijkse motorweekend. Omdat onze bestemming iets verder in Duitsland lag, hadden we besloten iets vroeger te vertrekken. Rond 8.30 uur zat iedereen dan ook aan een bakkie koffie of thee en om precies 9.00 uur werden de motoren gestart en vertrokken we in de motregen richting het zuiden. Jan had voor dit weekend de demo Honda VFR1200 van Van de Kuinder meegekregen, omdat een paar grapjassen in de nacht ervoor zijn Suzuki hadden gestolen.

Nadat we de Duitse grens waren gepasseerd, ging het tempo flink omhoog en met een snelheid van rond de 160 km/u waren we al snel bij onze eerste stop, RastƤtte HĆ¼nxe. Na het volgooien van de benzinetanks en een snelle sigaret, stapten we weer op voor het volgende stuk Autobahn. Bij Iserlohn draaiden we de snelweg af, om de rest van de route over de mooie binnendoorwegen te rijden. Na een heerlijke lunch bij een Italiaanse Duitser (of andersom) konden we er weer tegenaan. Tegen zes uur reden we Lich binnen en hadden al snel Hotel Schneider gevonden. De eigenaar had de inpandige parkeergarage al leeggemaakt voor onze 10 motoren. Na het verdelen van de kamersleutels duurde het niet lang voordat de hele groep zich verzameld had voor een heerlijk Lichers biertje aan "onze" stammtisch. Na het werkelijk fantastische diner moest er nog even een rondje door het dorp gemaakt worden en na het allerlaatste afzakkertje zocht iedereen zo langzaam z'n kamer op.

Na een uitgebreid ontbijt trok iedereen z'n regenkleding maar weer aan om een mooie ronde over de Vogelsberg te gaan rijden. Toen we vertrokken was het nog best een beetje fris. Op de Vogelsberg gaf de temperatuurmeter zelfs nog maar 5 graden (!!) aan. Maar al snel werd het droger en steeg ook de temperatuur naar een graad of 10. Na een prachtige rit van 220 kilometer waren we iets over vijven weer terug in Lich.

De volgende dag zag het er al veel 'vriendelijker' uit. De temperatuur was nog steeds niet veel hoger, maar er scheen af en toe een waterig zonnetje. Agnes had op de kaart een mooie route richting de Main uitgezet. Dit is genieten met een grote "G". Tjonge wat een prachtige wegen Ć©n omgeving. Zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien. Na opnieuw een heerlijke lunch zakten we af naar de Main en reden met een grote bocht weer richting Lich. De kilometerteller wees vandaag 335 kilometer aan. Na een warme douche smaakte het koude biertje meer dan uitstekend. De rumpsteaks waren opnieuw overweldigend.

Zondag moest er alweer ingepakt worden voor de terugreis. De zon was inmiddels al aan het werk, dus zou het een prachtige rit gaan worden. Het eerste deel van de reis hebben we - vanzelfsprekend - weer binnendoor gereden. Ook dit jaar moest Paul eerder weg en nam om een uur of twee afscheid van de groep. Barry en Louk leek het gezelliger voor Paul om met z'n drieƫn te rijden en vertrokken ook. De rest van de groep heeft nog een ruim uur verder binnendoor gereden en toen de snelweg opgedoken. Iets voor half zeven waren we weer in Baarn en stond het totale aantal kilometers van afgelopen weekend op 1.516. Het aftellen naar volgend jaar kan weer beginnen...... Als er in Duitsland voor lachen ook prijzen uitgedeeld zouden worden, dan waren wij net als Van Gaal ook met de grootste beker naar huis gegaan!!

Lunchtijd
Lunchtijd
Leg ze daar maar neer
Even foto maken
Dat kan ik ook...
Hotel Schneider in Lich
Stadhuis Lich
Hotel Schneider in Lich