Off Canvas sidebar is empty

Italië 2008

Toen we vrijdag 6 juni de caravan aankoppelden voor onze vakantie hadden we nog geen idee waar de reis precies naar toe zou gaan. Okee, Italië natuurlijk, maar dat is bijna vanzelfsprekend. Als overnachtingscamping hadden we Klosterpark Adelberg uitgezocht. Hierdoor konden we 's-avonds eten bij Gerber Bräu in Uhingen en daarna een verrassingsbezoek afleggen bij Mäx en Christl in Rechberghausen. De volgende dag op ons gemak via de Fernpas en Brenner naar noord Italië gereden. We wilden eerst overnachten in Ora/Auer, omdat deze camping zo lekker dicht aan de snelweg ligt. De eigenaar koos echter liever voor gasten die een langere periode wilden blijven en zo stonden we dus weer snel op straat. Dan nog maar even gasgeven en door naar Bardolino aan het Lago di Garda. Toevallig kozen we voor Camping Europa, met een zeer vriendelijke ontvangst door de Italiaans/Nederlandse dochter van de eigenaar. Na een lekkere campingpizza werd het tijd voor een écht Italiaans ijsje in Bardolino.

Zondagochtend vertrokken we niet al te vroeg en reden kort na vieren camping Tre Archi in San Tomasso op. Door het (blijkbaar) slechte weer van de afgelopen periode waren de vaste gasten het weekend ook niet gekomen en was het nogal rustig op de camping. Na enkele dagen wisselvallig weer besloten we ook maar verder zuidwaarts te trekken. Bij Manfredonia vonden we camping Lido Salpi. Rustige camping met prachtig zandstrand en splinternieuw sanitarair. Alleen muggen, héél veel muggen. Na enkele avonden om ons heenmeppen vonden we het tijd om de oversteek naar de andere kust te maken.

De door ons uitgezochte camping lag aan de andere kant van Sorrento, dus moesten we op zaterdagmiddag met sleurhut en al door de stad. De beschaving schijnt hier ooit ontstaan te zijn, maar toen hadden de Sorrentenaren nog geen gemotoriseerd vervoermiddel tot hun beschikking! Rijden de Italianen in de meer noordelijke provincies al bijzonder, hier heeft het rijgedrag asociale vormen aangenomen. Iedereen doet wat hij/zij wil. Maar na een inspannende rit bereikten we zonder krassen of deuken camping Santa Fortunata. Ook hier bleek het voordeel van een vakantie buiten het seizoen. De mooiste plaatsen mét uitzicht op Sorrento. Naast een rit langs de schitterende Amalfikust, hebben we natuurlijk Sorrento en Pompei bezocht en uitgewaaid tijdens een boottocht naar Positano met een jetaangedreven catamaran. En niet te vergeten de overheerlijke pasta's in restaurant Tritone in Massa Lubrense

Tijd om weer eens iets noorderlijker te gaan. Dat "iets" hebben we dit keer wel erg letterlijk genomen, want van Sorrento naar Gaeta was maar een kleine 150 km. We waren dus lekker vroeg op camping Nord Sud bij Sperlonga. Opnieuw een écht Italiaanse camping en ook deze camping beschikte over een heerlijk strand met superschoon zeewater. En ook nog eens een geweldig restaurant met superverse Frittura di Calamari.

Na een ruime week wilden we een flinke afstand afleggen richting Noord Italië en zaten om 7.15 uur (ja, je leest het goed) al in de auto. We wilden eerst proberen om Bardolino te halen, maar het liep zo vlot dat zelfs Punta Indiani aan het Lago di Caldonazzo haalbaar bleek. Dus even gebeld om te horen of er een plekje was. Geen probleem. Onderweg hoopten we dat het iets koeler zou zijn bij Piffer. Ter hoogte van Trasimeno haalde de thermometer bijna de 37 graden. Dit moeten we maar nooit meer wensen, want hoe dichter we bij Caldonazzo kwamen, hoe donkerder het werd. We werden dan ook ontvangen met een stevige onweersbui en de temperatuur haalde nog nét de 16 graden!! Na 730 km. smaakte het biertje zelfs bij deze temperatuur.

Omdat we donderdag 3 juli in Altbach aanwezig wilden zijn om de verjaardag van Eberhard te vieren, hebben we een camping daar in de buurt gezocht, zodat we donderdags niet zo ver meer zouden hoeven te rijden. Camping Lauberg in Römerstein bleek handig te liggen. Waren de gasten op Tre Archi in begin van de vakantie thuisgebleven vanwege de kou, hier was het net andersom. De eigenaresse vertelde ons dat het de laatste 5 dagen zo'n 35 graden was geweest. Een complete camping en sanitairgebouw voor onszelf. De volgende dag hoefden we nog maar een kilometer of 40, voordat we Altbach indraaiden. Na het installeren van caravan werd het tijd voor een koele sekt op het balkon. Omdat Eberhard zijn verjaardag niet in het weekend vierde, was de groep genodigden dan ook wat kleiner, maar zeker niet minder gezellig. Het was alweer vroeg voordat we onze vakantiewoning opzochten.

Vrijdag namen we afscheid van Eberhard en Gitte en hebben kort voor Köln nog een overnachtingscamping gezocht. Camping Jillieshof bleek erg handig vlak aan de snelweg te liggen. Ga je hier een keer overnachten, vergeet dan niet te gaan eten bij het op loopafstand (bleek later) liggende restaurant Op' de Hüh. Zaterdags nog even gas gegeven en al snel kwam (helaas) de Nederlandse grens weer in zicht. Na 4.850 km. draaiden we de caravan weer achteruit het pad op. Over 11 maanden mag ie weer...... en wij ook.

Lunch bijna in de mist op de Brenner
Bardolino
Paar daagjes op Tre Archi
Camping Lido Salpi
Strand Lido Salpi
Amalfikust
Leve de man van de SRV
Amalfi
Sorrento
Buurman hield van vers vlees
Plekje op Santa Fortunata
Uitzicht
Boot naar Capri
Vissersbootje én de Vesuvius
Pompeï
Pompeï (gevonden zaken)
Pompeï (arme hond)
Pompeï (badhuis)
Pompeï (hoofdstraat)
Pompeï (snackbar..)
Vervoer naar Positano
Dat schoot lekker op (65 km/u)
Positano
Massa Lubrense
Strand bij Sperlonga
Restanten Romeinse villa
Camping Nord-Sud
Op visite bij jarige Eberhard
Vol balkon
Was weer reuze gezellig