De plannen voor 2005, hoe kan het ook anders, waren om weer een rondje door Italië te maken. Maar op de heenweg werd er op wél gerekend dat we nog even in Altbach zouden stoppen, om bij Eberhard z'n verjaardag te zijn. Dus hebben onze route een klein beetje veranderd. Vrijdag 1 juli 2005 zijn we een beetje bijtijds vertrokken en reden aan het einde van de middag Altbach binnen. Zaterdag hebben we, terwijl Gitte het feestmaal voor de volgende dag aan het voorbereiden was, samen met Eberhard de culturele markt in Esslingen bezocht. Eberhard heeft beslist goede kontakten met de weergoden, want wat was het zondag mooi weer. De tenten en parasols bleken geen overbodige luxe.

Maandag zijn we op ons gemak verder gereden richting Italië. Via de Fernpas en daarna de Resiapas. Het feestvieren én ontbrekende nachtrust hadden ons aardig opgebroken, dus besloten we maar eerder een camping te zoeken.Vanwege de handige ligging midden in het dorp hebben we gekozen voor Camping Adler in Naturno. Tijdens het eten op een terrasje in het dorp viel ons al de bedrijvigheid op van een aantal mensen in kostuum. En we hadden geluk want de plaatselijke muziekkapel verzorgde een optreden en had ook nog eens drie waldhoornblazers uitgenodigd. Wat een bijzondere ervaring om dat instrument "live" te horen. En dan geen fototoestel meenemen....!

We hadden zelfs de keuze uit meerdere plaatsen en wel direct aan zee. Omdat we toch niet met auto en caravan de camping op konden door de middagsluiting, hebben we op ons gemak een mooi plekje kunnen uitzoeken. Ook dit jaar viel ons weer op hoe rustig het op deze grote camping was. En dat kwam goed uit, want ik moest me door een meter of twee boeken heenworstelen. Uiteindelijk hebben we deze vakantie niet zo veel ondernomen. Natuurlijk wel een paar plaatsjes in de omgeving bekeken, maar voornamelijk uitgerust. En dat beviel eigenlijk best goed. Maar aan alle mooie dingen komt een einde, dus ook aan onze vakantie. Inpakken en wegwezen. We wilden nog even naar camping Punta Indiani aan het Lago di Caldonazzo en hoopten dat het hier iets koeler was. Nee dus.

Nog even een tussenstop gemaakt in het altijd gezellige Nesselwang. Caravan neergezet bij camping Wertacher Hof in Haslach (net buiten Nesselwang). Daarna maar eens een lekker biertje gedronken op "ons" terras en natuurlijk gegeten bij Haase. De volgende dag een klein stukje rijden naar Rechberghausen. Na de lunch eerst even heerlijk bijgekomen in de hangmat. Rond borreltijd wandelde de rest van de "genodigden" binnen voor een ouderwetse barbecueavond. De tropische warmte ontlaadde zich 's-nachts met een {mosimage}spectaculair onweer. Vrijdags zijn we via de A7 naar Zierenberg en overnacht bij camping Zür Warme. We wilden zaterdag niet het risico lopen om in een file van terugkerende vakantiegangers terecht te komen. Dus zijn we extra vroeg opgestaan, hebben tijdens de rit naar de snelweg in het dorp verse broodje gekocht en heerlijk ontbeten op een zonnige Rastätte. Begin van de middag reden we Baarn weer binnen.