Off Canvas sidebar is empty

Fotografie

Mijn eerste fototoestel kocht ik toen ik een jaar of 14 was. Tja, toen leek een Polaroid camera nog een heel goed idee.... Veel later kwam er een Minolta spiegelreflexcamera in huis, maar deze werd eigenlijk alleen tijdens de vakanties gebruikt. En dan breekt het digitale tijdperk aan. In 2000 kocht ik een Canon Ixus, waarvan de kwaliteit net zo goed was als het grootte van de camera. Waardeloos dus. Maar je kon tenminste oneindig op het knopje drukken Ć©n nog mooier, meteen het eindresultaat bekijken.

In 2003 brengt Canon een (betaalbare) spiegelreflexcamera uit en iets later was ik in het bezit van een heuse 350D. Ongenode bezoekers namen deze in 2008 van mij mee. En zo kwam er de 450D. 'Elk nadeel heb ze voordeel...'. De 450D was een stuk handzamer en alweer stukken beter. Hierdoor ging ik steeds meer fotograferen en werd het tijd voor een stapje verder. De 450D maakte plaats voor de 5D MII met een 24-105 lens. Na wat fotocursussen gevolgd te hebben, fotolectuur gelezen en youtube-filmpjes bekeken, werd het fotograferen Ʃcht leuk en was ik zelfs tevreden met m'n foto's. Tijd voor een bezoekje aan de fotowinkel en de MII ingeruild voor een prachtige 5D MIV. Een te gƩk apparaat!

Intussen had ik al eens wat fotoclubs in de omgeving bezocht, maar het 'afkraken' van elkaars foto's stond nou niet erg hoog op m'n wensenlijstje. Totdat ik in oktober 2022 geattendeerd werd op een workshop dansfotografie bij Fotografen Collectief Eemland in Soest. Het sfeertje Ć©n de aanpak hier beviel me zeer goed. Na een tweede introductie-avond (lightpainting) was het duidelijk. Bij deze kleine club van maximaal 20 leden gaat het om fotograferen Ć©n elkaar helpen. Gelukkig was er nog een plekje vrij en mocht ik zowaar lid worden!