Off Canvas sidebar is empty

Motorweekend 2013

Donderdag 9 mei 2013
Eindelijk was het weer zover. Het motorweekend waar we met z'n allen zolang naar hadden uitgekeken. Om half tien stonden de 7 motorfietsen in de juiste rijrichting en na alvast even te hebben geoefend op het 'kant-nog-wal-rakende ge-OH' voor de rest van het weekend en het naar binnen gieten van een kopje koffie kon de motorkleding aangetrokken worden. De temperatuur liet enigszins te wensen over, maar het was in ieder geval droog. We hadden geen haast vandaag en daarom reden we pas tegen half elf Baarn uit en draaiden iets later de A1 op. Na een flink stuk saai Nederlands- en Duits asfalt verlieten we bij Hamminkeln de autobahn om via mooie binnenwegen het stinkende Ruhrgebied te omzeilen. Agnes had duidelijk weer veel werk gemaakt van het uitzetten van mooie routes op haar TomTom Rider. Tegen een uur of werd er voorzichtig uitgekeken naar een adresje om te lunchen. Wat een geluk dat we terecht kwamen bij Gutshof Klostern. Het van buiten ietwat armoedig aandoende Landcafé zag er van binnen heel wat beter uit en de ontvangst was meer dan hartelijk. Na een overheerlijk maal stapten we tevreden weer op de brommers. Voor een snelle oversteek van het dichtbebouwde gebied hebben we nog een stuk Autobahn gereden en deze bij Iserlohn weer verlaten. De laatste ruime 100 kilometer hebben we genoten van prachtige slingerwegen. Iets na vijf uur reden we Brilon binnen en hadden al snel Hotel Starke aan de Marktplatz gevonden. Snel de bagage naar de kamers gebracht, motoren in de afgesloten garage gestald en daarna met gezwinde spoed richting het terras voor zo'n heerlijk koud biertje. Louk durfde zich zowaar te vertonen in korte broek! Dat was natuurlijk geen reclame voor onze o zo nette motorgroep..... 's Avonds kwamen bij toeval terecht bij Hotel Rech en besloten meteen maar dat we hier de rest van de dagen ook zouden eten. De vering van de motorfietsen kon tóch nog wel een slagje uit. Na nog een paar biertjes in de Kneipe van Hotel Starke vertrok iedereeen langzaam, maar heel zeker naar de bovenverdieping.

Vrijdag 10 mei 2013
Er stond een flinke route geprogrammeerd voor vandaag, dus moest er bijtijds 'gefrüstückt' worden. En zo zaten we om halfnegen met kleine oogjes aan de ontbijttafel en een uurtje later rolden de motoren uit de garage. De route zou ons vandaag over de mooie wegen ten zuid-westen van Brilon voeren. We waren zo aan het genieten dat zelfs de koffiestop er bij inschoot. Dorstig en met rammelende magen reden we uiteindelijk het mooi gelegen stadje Biedenkopf binnen en volgden Paul die al snel een 'typisch' Duits terrasje had gevonden. De beter belegde broodjes bij Neue Krone smaakten voortreffelijk. We konden er weer even tegen en vervolgden onze route. Ook vandaag reden we weer nét na vijf uur Brilon binnen en hierna volgde hetzelfde scenario als gisteren, met dit verschil dat het biertje vanwege de frisse wind binnen gedronken moest worden.

Zaterdag 11 mei 2013
Ook vandaag waren er weer flink wat kilometers gepland. Dus alweer vroeg aan het ontbijt. Dolf en Annette waren toch al bijtijds wakker door het opbouwen van de marktkramen op de Marktplatz. Tijdens het ontbijt werden we nog even getrakteerd op een stoet van oldtimer vrachtwagens die over het Markplein kwam puffen. Prachtig om deze in nieuwstaat terug gebrachte auto's voorbij te zien komen. Toen we even later Brilon uitreden zaten we bij toeval op de route van deze oldtimers. Het de heuvels oprijden kostte ze zichtbaar moeite, gezien de zwarte rookpluimen. Snel er voorbij dus. Natuurlijk was de Edersee in de route opgenomen, zodat we deze na 12 jaar ook eens bij mooi weer konden zien. Nog net konden we de Talsperre van de Edersee bekijken voordat de donkere luchten hun belofte nakwamen. Wat begon als een miezerbuitje werd uiteindelijk een hoosbui. Maar goed dat wij op dit moment nét binnen zaten bij een lunchadresje langs de route. We hebben dan ook heerlijk langzaam aan gedaan en toen we eindelijk uitgegeten waren werd het zowaar buiten ook weer droog. De snelheid ging er door de natte wegen (en bochten) wel een beetje uit. Iets later liet het zonnetje zich alweer zien en steeg de temperatuur ook weer naar wat aangenamere waarden. Bijtijds reden we vandaag Brilon weer binnen. Na langdurig onder de douche te hebben gestaan om weer bij te komen zaten we iets later te glimmen van zeepsop en genoegen aan onze stammtisch. En zoals eerder gezegd (het wordt eentonig) spoedden we ons rond een uur of zeven - voor de laatste keer - weer richting Hotel Rech.

Zondag 12 mei 2013
Als we 's morgens uit het raam van onze kamer kijken ziet het er méér dan somber uit. Na snel overleg aan de ontbijttafel besloten om de binnendoorroute maar te vergeten vandaag en zo snel mogelijk de autobahn op te duiken. Dat 'zo snel mogelijk' konden we alleen vergeten, want we waren Brilon nog niet uit of we kwamen in een streep weekendverkeer terecht die allemaal hetzelfde idee hadden. Omdat Hans niet opschiet met z'n viaductje bij Nuttlar konden we pas na Bestwig de A46 op. Door het slechte weer én de enorme hoeveelheid auto's ontstonden er al snel files bij elke Autobahnkreuz. Onze oosterburen zijn het lang niet altijd eens met het tussen de file doorrijden en daar kwam Dolf achter toen een vrachtwagenchauffeur hem de pas afsneed. Veel later merkten we dat hij niet meer in de spiegels zichtbaar was. Nog veel later konden we pas op een parkeerplaats stoppen om te proberen hem telefonisch te bereiken. Dolf had zich (gelukkkig tijdelijk) aangesloten bij een gele-hesjes-motorgroep, maar zou zo snel mogelijk naar 'onze' parkeerplaats komen. Bij Rastätte Hünxe hebben we nog even een snelle lunch gedaan en daarna opgestapt voor de laatste kilometers richting huis. Jammer van deze verregende laatste dag, maar wat hebben we weer een fantastisch motorweekend gehad (volgende keer maar een motorweek.....?).

Dat moet wel een kwaliteitsmotor zijn..
Paul helpt wel even met kaartlezen
Kijk, hier linksaf
Bekend adres voor Louk
Oude vrachtwagens langs ons terras
Ederseedam
Ederseedam
Paul en Jan poseren
Het mooie pleintje in Brilon
Hotel Starke in Brilon