Off Canvas sidebar is empty

Motorweekend 2011

Donderdag 2 juni 2011 (Hemelvaartsdag)

Een blauwe hemel en zonneschijn. Dit soort weersomstandigheden hadden we al jaren niet meer meegemaakt bij het vertrek van het motorweekend. Daarom zat iedereen dit keer dan ook met een extra grote glimlach aan de koffie in Baarn. En dat al om 9.00 uur.....! Rond half tien gingen de jassen aan en de kokosnoten op en vertrokken we richting Klotten aan de Moezel. Helaas dit jaar zonder Paul, omdat hij al geruime tijd terug een andere afspraak had vastgelegd. Denk dat het Hemelvaartweekend 2012 nu al in zijn agenda staat!!

De heenroute ging over de A1, A30, A12, A50 en A73 richting Venlo. Na het aanvullen van de benzinevoorraad en een sanitaire stop reden we de A61 op om - met in Nederland verboden snelheden - richting afslag 18 te snellen. Na dit vlotte, maar saaie stuk asfalt konden we verder op de mooie uitgezette binnendoorroute. In de buurt van Bad Münstereifel werd de bratwurstlucht onhoudbaar en moesten we wel een terrasje zoeken.

Na Bad Münstereifel was het klaar met het vlakke landschap en werd de omgeving al snel heuvelachtiger en de wegen bochtiger. En daar gingen we voor natuurlijk. het tempo zat er goed in en zo stonden we om een uur of half vijf al bij een uitkijkpunt aan de Moezel, om een klein uurtje later de parkeerplaats van ons hotel Zur Linde in Klotten op te rijden. Niet lang daarna was de hele groep in zomertenue terug te vinden op het gezellige terras.

Vrijdag 3 juni 2011
 
Om half negen zaten we alweer aan een heerlijk verzorgd ontbijt met verse broodjes. Vandaag voerde onze route door de mooie Hünsrück. Weidse vergezichten, afgewisseld met enorme bossen. Opvallend hoe uitgestorven de afgelegen dorpjes hier zijn. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de hoeveelheid koffietentjes. Na drie uur rijden geen enkel restaurantje gevonden!! Uiteindelijk kwamen we in Morbach terecht op het terras van een soort Bistro. Volop keuze aan drankjes, maar er was nog maar één gerecht en dat was een broodje Hamburger. En wat smaakte die goed. Hierna konden we er weer even tegen en vervolgden onze route. Na nog veel meer bochten kwamen we tegen vijfen weer aan in Klotten. Ondanks het warme weer stond de dagteller toch op 300 km. Het biertje siste er dan ook lekker in!

Met dit weer is vroeg opstaan geen straf en zat iedereen dus alweer bijtijds in de ontbijtzaal en om half tien werden de motorfietsen gestart voor een prachtige route langs de Moezel en dan via Boppard en Koblenz naar het rustiek gelegen riviertje de Lahn. Na een lekker kopje koffie met stuk kuchen hebben de route langs de Lahn vervolgd en na het drukke Nassau hebben de rivier achter ons gelaten en zijn over de L325 naar het noorden gereden. Iedereen was het daarna eens; dit weggetje was een soort onbetaalde kermisattractie voor motorfietsers. Swieren en zwaaien......

Onze route voerde toevallig door het mini-dorpje Herold en daar vonden we een supergezellig terras om te lunchen. De "Stramme Maxen" smaakten voortreffelijk. De commerciële eigenaresse zag zo'n groep wel zitten en maakte van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor haar gezellige (motor)hotelletje Dörsbachhöhe in Herold. Op naar de Rijn. De donkere wolken beloofden niet veel goeds en zorgden iets later dan ook voor een flinke regen- en onweersbui. Na een kwartiertje te hebben geschuild maar weer verder gereden en genoten van de heerlijke regengeur en vooral de lagere temperatuur. Bij St. Goar zijn we met de pont de Rijn overgestoken en na nog een mooie route door de Hünsrück arriveerden we alweer in Klotten. De stammtisch stond alweer klaar en onze vrolijke serveerster Inge zorgde voor een regelmatige aanvoer van koude drankjes. Ook deze avond kon iedereen weer een keuze maken uit de zeer uitgebreide menukaart van het hotel.

Zondag 5 juni 2011

Gelukkig was de voor vandaag beloofde regen afgelopen nacht met bakken uit de hemel gevallen en scheen er 's-morgens al een waterig zonnetje. Om 9.30 uur zat alle bagage weer in en op de motorfietsen en verlieten we via het centrum van Klotten de Moezel. Na een mooie binnendoorroute reden we in de buurt van Rheinbach de A61 op om nog wat snelle kilometers te kunnen maken. Na een laatste tank- en broodjesstop bij de Hünxe kon het gas er weer op en al snel reden we weer in Nederland. Na een ruime 1.300 kilometer stonden we weer in Baarn. Alweer kunnen we terugkijken op een méér dan geslaagd en supergezellig motorweekend!!

Jan z'n kakelverse Yamaha
Uitzicht op de Moezel
Doorkijkje
Die durft...
Heél even zitten
Piesport
Agnes' R1200R
Hoppa
Avondwandeling
Pfffff, zo heet de voering maar in de koffer proppen
Motorweggetjes