Off Canvas sidebar is empty

Portugal 2009

Het werd toch maar weer eens tijd om de zon op te gaan zoeken, maar we wilden wel weer eens iets nieuws zien, alleen niet 10 uur in het vliegtuig zitten. Na een paar uurtjes speuren op het internet vonden we bij OAD een prachtige bestemming in Portugal. In Olhos 'd Água boekten we een 2-kamerappartement in Do Parque.

Zondag 25 oktober was het dan zover. Om vier uur werden wij door buurman Kees gedropt bij Schiphol en 2 uurtjes later waren we al op weg naar het zonnige Portugal. Na het oppikken van de koffers op het vliegveld van Faro begon de zoektocht naar de hostess van Oad. Ehhh.... maar die was er niet! Achteraf bleek dat een chaotische Portugese dame het vervoer naar het appartement voor ons ging regelen. Uiteindelijk is dit gelukt en na het droppen van de koffers zijn we "afgezakt" naar het dorp om op het terras van "La Cigale" een biertje te drinken. De eerste dagen hebben we een beetje rustig aan gedaan en bij het zwembad een boek gelezen en tussendoor maar eens naar het dorp gewandeld om op één van de terrasjes te lunchen.

Woensdag met onze Renault Clio vertrokken richting Sagres. De toeristen drommen hier samen om het vuurtorentje op het meest zuid-westelijke puntje van Europa op de foto te zetten. Wij dus ook.....!! Hierna binnendoor gereden naar Aljezur en onderweg de prachtige kust bekeken. De golven zijn hier enorm en er wordt hier dan ook volop gesurft. Donderdag hebben we Loulé en omgeving bekeken. In de rustieke markthal van Loulé was het een drukte van belang en werd er volop vis en groenten verhandeld. Gelukkig bijna geen toeristen hier. In het typisch Portugese barretje een heerlijk bakkie koffie genomen. Na een ronde door het stadje de auto maar weer eens opgezocht en voor de late lunch naar Albufeira gereden. Daarna nog even lekker bij het zwembad gelegen.

Voor vrijdag stonden Quarteira, Olhão en Tavira op het programma. De eerste twee stadjes vonden we niet zo bijzonder. Tavira met z'n mooie rivier bleek veel fraaier te liggen. We parkeerden de auto buiten de stad en bereikten precies rond lunchtijd het mooie centrum. De terugweg naar Olhos hebben we maar weer de snelweg genomen en waren nog net op tijd om een zonnestraaltje bij het zwembad mee te pikken. Zaterdag wilden we naar Alcoutim aan de Spaanse grens. De heenweg hebben we compleet binnendoor gereden en volop genoten van het prachtige Portugese landschap. Alcoutim is een schitterend dorpje wat op de heuvels aan de rivier is gebouwd. Na het bekijken van het dorpje hebben we de rivier gevolgd tot aan Vila Real de Santo António en zijn opnieuw via de snelweg teruggereden naar Olhos.

Zondag hebben we nog een klein rondje gemaakt met onze huurbak naar Monchique en daarna de auto snel ingeleverd om bijtijds aan het strand te kunnen liggen, want daar waren we nog niet aan toegekomen. Maandag en dinsdag hebben we lekker rustig aan gedaan en ook weer op het mooie strand(je) van Olhos gelegen. Woensdag stond om 06.50 uur (ja, echt waar) de taxi voor de deur om ons jammer genoeg alweer naar het vliegveld van Faro te brengen. We hebben fantastische herinneringen aan het gezellige dorpje in de Algarve en komen hier zeker nog eens terug.

Uitzicht vanaf balkon
En het zwembad
Ons appartement rechtsboven
Zwembad en restaurant
Pleintje Olhos' Água
Vissershuisjes
En hun bootjes
Strand van Olhos
Doorkijkje Albufeira
De winkelstraat
Kerkje Albufeira
En het prachtige strand
Kust bij Sagres
Vuurtoren op zuidwestpunt
Agnes waait uit
Enorme golven
Marktgebouw in Loulé
Verse vis
Vissersscheepje in Alhão
Tavira
Alcoutim in de verte
Huisjes in Alcoutim
Kerk mét terras. Handig!
Sanlúcar de Guadiana (Spanje)
Ons mooie appartement
Vissersbootjes in de avond