Off Canvas sidebar is empty

Motorweekend 2018

Na een nogal bijzonder gesprek met de hoteleigenaar van het al in februari geboekte hotel, waren we 4 dagen voor vertrek ineens dakloos.... Zal jullie de details besparen! Maar na een razendsnelle zoektocht op dinsdagochtend nog een ander hotel kunnen boeken in Herborn. Iedereen blij ;-)

Dus verzamelden we op donderdagochtend in Baarn voor een vroeg bakkie koffie en vertrokken iets na negen uur. De regen was intussen opgehouden en de weersverwachtingen op onze route naar Herborn veelbelovend. Via een zeer rustige A1, A30 en A12 reden we bij Elten de grens over. Na een klein stukje flink gas geven verlieten we de Deutsche Autobahn alweer bij Hamminkeln. In Brünen even een snelle stop om de benen te strekken en dan snel weer de motoren gestart. Na nog een flink stuk over landstraßen de autobahn opgedoken om snel door het dichtbebouwde Ruhrgebiet te komen. Bij het plaatsje Ergste verlieten we de A45. Nu alleen nog maar mooie weggetjes. Wel jammer dat de lucht steeds grijzer en grijzer werd. Na het tanken in Altena werden we een omleiding opgestuurd, met het voordeel dat we in het eerste beste dorpje op de omleiding een restaurantje vonden. Nét op tijd, want al tijdens het naar binnen wandelen begint het te regenen.

Na een heerlijke lunch bij Café Zagreb spatte het nog steeds, maar ja, we moesten verder. Kilometertje of 90 voor aankomst nog maar even de benen strekken. Dit gaf Erik de gelegenheid om even op te warmen, want je binnenvoering van je motorjas thuislaten is met deze temperaturen niet handig. Hoe dichter we bij onze eindbestemming kwamen, hoe droger het werd.

Rond kwart over vijf stonden we voor Hotel Seelbacher Hof in Herborn/Seelbach. Eigenaresse Jacqueline kwam al naar buiten rennen om te vertellen dat ze ruimte in de kelder hadden gemaakt, zodat de motorfietsen naar binnen konden. Na een heerlijke (opwarm)douche meldde iedereen zich al snel beneden, waar we onze eigen tafel hadden. We vielen deze avond met de neus in de boter. Er stond een heus schnitzelbuffet klaar. Heb Erik nog nooit zó breed zien grijnzen. Na het eten moesten we wel even het dorp verkennen, maar snel terug voor een gezellige nazit aan onze 'stammtisch' voor een afzakkertje en evaluatie van de motorrit van vandaag. Daarna héérlijk snurken!!

Vrijdagochtend doen we de 'rolladen' open en ja hoor, de zon!! Snel aangekleed en naar beneden voor een uitgebreid ontbijt. Hoogste tijd om de motoren naar buiten te rollen en de route van dag 2 te starten. Onze route ging eerst naar het noorden van Sauerland en bevatte héél veel (haarspeld)bochtjes. En daar krijg je best trek van. Dus toen we rond lunchtijd door Fleckenberg reden moesten we natuurlijk wel bij Bakkerij Sprenger stoppen voor zó'n heerlijk broodje en een grote cappuccino. Zo, we konden er weer even tegen. Via het mooie Sorpetal en Winterberg reden we geruime tijd later het prachtige Frankenberg binnen. Ook hier lonkte het terrasje. Hierna reden we via Kirchhain en Frohnhausen weer richting Seelbach. Motoren weer snel in de 'wijnkelder' geparkeerd. De temperatuur was vandaag zo aangenaam, dat we nog heel even van een eerste biertje konden genieten op het terras voor het hotel. Vandaag geen buffet, maar overheerlijke dingen van het menu gekozen. Tjonge, wat kan die Dominic koken. Na het zeer grote dessert kon niemand meer lopen en bleef het voorgenomen 'rondje-door-het-dorp' vandaag uit. Het bleef nog lang gezellig!

Zaterdag liet de zon zich alweer zien en was de lucht compleet blauw. We konden bijna niet wachten om de motoren te starten, wat we dan ook heel snel na het ontbijt deden. De route van vandaag ging richting Lahn. Na opnieuw ontelbare mooie weggetjes en een omtrekkende beweging om Montabauer, zakten we bij Bad Ems af naar de Lahn. Hier lekker in de schaduw even genoten van de mooie uitzichten. Daarna de Lahn nog een stuk gevolgd en nét voor Laurenburg naar boven gekringeld om door het plaatsje Charlottenberg te kunnen rijden. Intussen begonnen de magen al flink te rommelen.

Maar eens op zoek naar een lunchadresje. Uiteindelijk terecht gekomen bij Pizzeria Napoli in Niedererbach. Voordat de bestelde pasta's kwamen duurde best lang. Maar de route van vandaag was wat korter en we zaten zooo lekker op de heerlijke binnenplaats. De eigenaar wilde (voordat we vetrokken) nog heel graag met deze 'buitenlanders' op de foto. Zwaaiend namen we afscheid. Héél veel bochtjes later reden we Seelbach weer binnen. Vandaag nog warmer, dus nog langer op het terras kunnen genieten. Daarna weer de allerlekkerste dingen van de kaart gekozen. Erik koos de hamburger van een halve meter hoogte en had zelfs daarna nog plek voor een 'klein' ijsje. Op deze laatste avond de superkok Dominic een glaasje van het één of ander aangeboden voor z'n fantastische kookkunsten. Gaf ons meteen gelegenheid om even met hem kennis te maken.

Zondag was alweer de dag voor de terugreis. Dus tassen inpakken, ontbijten en de motorfietsen voor de laatste keer naar buiten rollen. Jacqueline en Dominic vonden tussen hun drukke werk zelf nog de tijd om buiten afscheid van ons te komen nemen! Wat een onvoorstelbaar aardig stel mensen! Het weer zou ons vandaag niet goed gezind zijn, althans volgens Weeronline. Met een zeer donkere lucht verlieten we Seelbach en reden richting het noorden. Het werd steeds lichter. Na een tankbeurt in Lennestadt richting Meschede gereden en daar de A46 opgedraaid om een beetje op te schieten. De eerste kilometers ging dat nog wel, maar ruim voor de kruizing met de A44 stokte het verkeer. Dan maar even rechtdoor richting Hamm en daar de A2 op. Tja, dat hadden er meer bedacht. Kilometers voor de oprit van de A2 staat het stil. Ehhh, dan maar een sluiproute en verderop de A2 op en dan de A1 richting Münster. Nét voor Münster nog even een stukje A43 en er af bij Nottuln. In Coesfeld een heerlijk broodje gescoord en in Oeding nog wat goedkope(re) benzine. Via Winterswijk, Vorden en Eefde bereikten we de A1. Met argusogen bekeken we intussen zeer donkere luchten, die ons snel leken te naderen. Pas 25 kilometer voor de afslag Baarn begon het te regenen en niet een klein beetje ook. Maar ons hoor je niet mopperen. In de regen hebben we afscheid genomen en is bijna iedereen naar huis vertrokken. Jan had nog wel tijd voor een wijntje.

[Bekijk ook het videoverslag op mijn YouTube-kanaal. Klik hier]

Even de benen strekken
Allemaal lachen
En de volgende stop
Erik hád het toch koud...
Motorstalling in de kelder
Avondwandeling
Hoe ouder, hoe gekker
Lunchadres
Mmmmm
Parkeerplaats in Frankenberg
Frankenberg
Fotomomentje
Frankenberg
En alwéér lunchen
Het was weer een mooie rit
Daar is Erik het helemaal mee eens
Hoogste tijd voor een schnitzel
Ja hoor....
Lekkerrrrr
Tijd voor een fotootje
Even van het uitzicht genieten
Mooi geel is niet lelijk
Stoere bink
Gezellig lunchadres
Motoren mochten op de binnenplaats
Groepsfoto met eigenaar
Helemaal voor mij alleen.....!
De gezellige uitbaters van Seelbacher Hof