Off Canvas sidebar is empty

Java-Bali 2012


29 februari 2012 - 2 maart 2012 | Schiphol - Bogor

Eindelijk was het dan 29 februari, de dag dat onze Indonesië-reis zou beginnen. Precies om half negen stond het taxibusje voor de deur om ons naar Schiphol te brengen. Door de schoolvakanties was er nauwelijks verkeer op de A1, waardoor we om iets over negenen al bij de Malaysian Airlines balie stonden om onze koffer af te geven. Dat schoot lekker op dus. Na wat winkelen en een laatste enorme bak koffie werd het tijd om de gate te gaan opzoeken. Half twaalf begon het boarden en ruim een half uur later werden te motoren gestart en vertrokken we voor de lange zit van 12 uur naar Kuala Lumpur. De verzorging aan boord van “onze” moderne Boeing 777 was perfect te noemen en wat een aardige bemanning! De reis leek hierdoor nog veel sneller te gaan en voordat we het in de gaten hadden zaten we in Kuala Lumpur bij Starbucks aan de koffie. Twee uur later moesten we ons alweer melden bij de gate voor het laatste stukje van onze reis naar Jakarta. Net na het vertrek kregen we hier ook alweer een Indonesisch gerecht. Nog geen etmaal onderweg en nu al drie rijsttafels achter de kiezen. Pffffff!

Op het vliegveld van Jakarta moest er nog even flink gewacht worden in de verschillende rijen, maar ook nog eens een aardig stapeltje euro’s afgetikt voordat we door de douane konden en op zoek naar onze chauffeur. Die was snel gevonden en na het inladen van de koffers reden we door het vreselijk drukke Jakarta naar Gadog (vlakbij Bogor). Onze chauffeur Cucuk Yuliadi [tjoe-tjoe] sprak perfect Nederlands en vertelde onderweg al dat hij ons de komende dagen zou vervoeren. Na een uurtje of twee reden we Gadog binnen. De echt Indonesische chaos voelde meteen weer vertrouwd aan. Midden in het dorp draaiden we de inrit in naar ons Guesthouse Happy Valley. De toegangsweg was wel even schrikken, maar het eindresultaat des te beter! Wat een prachtige lokatie. En de verrassing was nog groter toen we de deuren naar het balkon van onze kamer opendeden. Zo’n mooi uitzicht over de sawa’s. Na een heerlijke rijsttafel vertrok iedereen langzaam maar zeker naar z’n kamer.

Donderdag 2 maart. Een heerlijk ontbijt met een prachtig versierde stoel voor jarige Frank. Daarna de bus in om samen met gids Monir naar Bogor af te reizen. De temperatuur was inmiddels aardige opgelopen en dat zorgde voor een oververhitte Wenda tijdens de wandeling over de Pasar. Daarna naar de mooie botanische tuin van Bogor om de mooie orchideënverzameling te bekijken. De gids had ook nog een bezoekje aan een Wajang-poppen fabriekje op het programma staan. Ergens in de middle-of-nowhere kwamen we terecht bij een familiebedrijfje, waar werkelijk iedereen aan het werk was om uit een zachte houtsoort de koppen uit te snijden, waarna de andere familieleden zorgden voor de verdere afwerking, zoals schilderen en aankleden. Ter verhoging van de feestvreugde mochten Hanneke en Agnes nog even meedoen aan het familieorkest op de gamalan. De kaartverkoop bleef nog even uit…… Natuurlijk moesten er ook nog twee poppen gekocht worden voor op de schoorsteenmantel. Na deze excursie gingen we weer op weg naar Gadog. Vijf van onze groep stapten in Gadog uit om het dorpje te bekijken en naar het hotel terug te lopen. Het biertje smaakte geweldig! Na het hoognodige dutje stond er alweer een heerlijke rijsttafel voor ons klaar. Morgen moeten we helaas dit prachtige stekje alweer verlaten en vertrekken dan naar Bandung.

Moderne 777
Wij hebben er zin an..
Koffie in Kuala Lumpur
Uitzicht vanaf balkon
Ons gedeelde balkon
Paleis Bogor
Uitleg door gids Monir
Wat een drukte
Altijd maar zwaaien
Wat een kleuren
Geen haast
Botanische tuin Bogor
Poffertjes....!
De mooiste bloemen
Oversized sprinkhaan
Bijzondere bomen
Mangroveboom
En natuurlijk orchideëen
Geen idee, maar wel mooi
Achterzijde paleis
Thee terwijl u wacht
Handwerk
Eindresultaat
Gamelaninstrument proberen
Opa speelt stukje mee
Evenals kleindochter
Winkeltjes Gadog
Rivier Gadog