Off Canvas sidebar is empty

BMW Agnes

Ook Agnes werd al snel besmet met het 'motor-virus' en haalde direct na haar autorijbewijs het zo begeerde A-stempeltje in haar rijbewijs. Tot 1999 heeft zij haar rijbewijs niet echt veel gebruikt. Af en toe reed zij een keertje een klein rondje op mijn motorfiets. Het Hemelvaartsweekend in 2001 zouden we met een groep de Belgische Ardennen op de motor gaan verkennen en leek het Agnes ook wel eens leuk om nu zelf te rijden. Dus huurde zij bij Van Harten een vla-gele F650. Het zelf door de machtig mooie Ardennen toeren bleek zo goed te bevallen, dat Agnes besloot om maar eens serieus op zoek te gaan naar een eigen motorfiets.

Er was niet overdreven veel keuze in gebruikte F650's, maar na wat in het rond bellen, bleek Jaap Zwart een rode F650 te hebben staan. Dus afspraak gemaakt om deze maar eens te komen bekijken. De eerstvolgende zaterdag was Agnes dus de trotse bezitter van deze rode F650. Met heel veel plezier heeft zij deze ƩƩnpitter gereden en later nog voorzien van zij- en topkoffers. Leek zo handig voor onze weekendjes weg. F650 was al een hoge motorfiets en met de koffers en vooral de topkoffers een ramp om met stevige zijwind te rijden, zoals we merkten toen we na een weekend uit Belgiƫ terug reden en de motorfiets alle kanten op wilde op de brug bij Zaltbommel. Het vervolg van de route moest wel binnendoor.
 
BMW F650
 
In 2002 waren we (weer eens) met de sleurhut op een camping in ItaliĆ«, waar onze Duitse vrienden op de fiets vanuit Duitsland naar toe kwamen. Toen zij weer vertrokken waren, kwam door hun fietsvakantie het onderwerp 'motorvakantie' weer ter sprake. Mijn chronische rugpijn was sinds begin 2001 wonderwel verdwenen, dus wat stond ons eigenlijk nog in de weg? Ok, misschien een andere motorfiets voor Agnes, want de F650 was niet echt handig voor grotere afstanden. Dus na een snel bezoekje in augustus aan huisleverancier Van Harten, had de F650 plaats gemaakt voor een gemoedelijk snorrende boxer. Na een maandje bleken er ook nog nette 2e hands koffers bij Van Harten te liggen, dus wat motoren betreft waren we klaar voor de reis. Lees het reisverslag onder menu Motorvakantie.  
BMW R850R
     
Na heel veel geweldige kilometers op deze heerlijk sturende R850R werd het tijd om eens op zoek te gaan naar een net zo betrouwbare opvolger. Helaas stond er Amersfoort geen R1150R met ABS, maar na een zeer plezierig telefoongesprek met Mario Janssen van Schans Motoren, die wel een jong gebruikte R1150R had staan, besloten om de wereldreis naar Heerenveen te aanvaarden. Na een proefrit door het mooie "Friesche Landschap" werd het snel duidelijk dat dit dĆ© motorfiets was voor Agnes. Het motorvermogen, de bekrachtigde remmen, maar vooral de lage zit hadden duidelijk een goede invloed op Agnes' rijstijl. Dus na een weekje of 2 weer terug naar Heerenveen, maar nu om de 850 achter te laten en met de nieuwe aanwinst huiswaarts te keren.  
BMW R1150R
     
Maar ook het asbakje van deze motor raakte weer vol en werd het tijd om eens uit te kijken naar een opvolger. Bij Van Harten stond een prachtige witte R1200R.... Tja, en iets later was Agnes de trotse bezitter van deze vlotte boxer.  
BMW R1200R
     
Agnes was jarenlang mĆ©Ć©r dan tevreden over de rijeigenschappen van de R1200R. Maar dan wil het toeval dat je voor een andere helm bij Motoport in Almere binnenstapt en iets later een proefrit maakt met de opvolger van de R1200R. Intussen werd al veel geschreven over de R1200RS. Een motorfiets op hetzelfde 'platvorm' maar dan voorzien van een kleine kuip en ruit. Na ons motorweekend kreeg Agnes een mailtje van Peter Wilmink van MotoPort Almere: "de R1200RS staat klaar voor een proefrit". Dus opnieuw naar Almere en de R1200RS stevig aan de tand gevoeld. Een paar dagen later de R1200RS in de kleuren blauw/wit besteld. Na onze vakantie kwam het goede bericht. De motor staat klaar. Zaterdag 18 juli bijtijds naar Almere om de nieuwe aanwinst op te halen.  
BMW R1200RS
     
Eind oktober 2017 belt Peter Wilmink: "Wordt het niet eens tijd dat jullie langskomen voor een kopje koffie en o ja.... misschien een nieuwe motor voor Agnes". Och, een kopje koffie kan natuurlijk nooit kwaad. Het is immers altijd gezellig bij MotoPort in Almere. Maar toen we een uurtje of drie later weer vertrokken had Agnes een nieuwe R1200RS gekocht in de kleuren Lightgrey/Magellangrau met prachtig rood frame. Nu nog even wachten op 10 november!  
BMW R1200RS
     
Tja, dan rijdt Agnes een klein stukje op mijn R1250 GSA en is meteen 'verkocht'. Een proefrit op de iets lagere GS maakt duidelijk dat de RS plaats zal moeten maken voor de GS. Peter van MotoPort Almere doet een prachtig aanbod voor een R1250GS in Exclusive uitvoering. Begin 2020 mag Agnes haar nieuwe motorfiets komen halen!  
BMW R1250GS
     
Eigenlijk gingen we alleen maar even naar de nieuwe R1300GS kijken bij Van Harten in Amersfoort. Uiteindelijk gaf een zeer plezierig gesprek met Roel Ć©n natuurlijk een mooie inruilprijs voor Agnes' R1250GS de doorslag. Eind maart 2024 mag zij haar prachtige 1300 in de uitvoering Triple Black ophalen.  
BMW R1300GS