Off Canvas sidebar is empty

e-Visa India | Visum India | ETA

Handleiding e-VISA India


Je gaat naar India..... Wat een goede keuze! Wij hebben intussen al 3 keer een rondreis door dit fantastische land gemaakt en zijn eigenlijk nog steeds niet uitgekeken. Onze eerste keer was in 2014 en toen kon je alleen nog maar je visum aanvragen bij het Indiase consulaat. Hoop gedoe en je moest zelf ook naar Den Haag of het bijkantoor in Amsterdam.

In 2017 wilden we opnieuw naar India en hadden ons al voorbereid op hetzelfde 'gedoe'. Maar wat schetste onze verbazing. Je kon online e-VISA aanvragen! Nog steeds flink gepuzzel en hƩƩl secuur invullen.

In 2020 gingen we opnieuw naar India en moesten dus alweer een e-visum aanvragen. En natuurlijk weer puzzelen. Om het voor toekomstige India-reizigers wat eenvoudiger te maken heb ik de stappen hieronder uitgelegd, met plaatjes van de schermen Ć©n emails (namen/nummers vanzelfsprekend gewist). Om e-VISA voor India aan te vragen ga je naar de volgende url: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Zorg dat je alvast de volgende zaken hebt voorbereid:

- digitale pasfoto van 35x35 mm in jpg formaat (je kunt deze na het uploaden nog croppen);
- de pagina met pasfoto/gegevens uit  je paspoort in PDF-formaat 
- creditkaart of paypalgegevens (met paypal vele malen sneller betalen en account is zo aangemaakt!).
- vraag een 30 dagen e-visa niet TE vroeg aan (is namelijk tot 1 maand na afgifte geldig).


Het eerste scherm is nog niet zo spannend. Je kunt wat voorbeelden en informatie vinden. Om je visum aan te vragen klik  je op: 'Apply here for e-visa'.  
India Visum [01]
     
Dit is het eerste invulscherm van je visumaanvraag. Kies soort paspoort (ordinary=gewoon) en vink de reden van je bezoek aan, in ons geval recreation/sight-seeing. Wij kozen voor 30 dagen, maar je kunt net zo makkelijk voor 1 jaar kiezen. Denk er aan om vinkje aan te klikken!  
India Visum [02]
     
Deze mail ontvang je direct nadat je op de Continueknop in het vorige scherm hebt geklikt. Dit (tijdelijke) Application ID heb je nodig om eventueel weer bij jouw aanvraag te komen als je bewust of onbewust het aanvraagscherm hebt verlaten. Je tijdelijke Application ID is 7 dagen te gebruiken.  
India Visum [03]
     
Voordat je naar het betaalscherm gaat, krijg je nog een overzicht met alle ingevulde gegevens. Check deze heel secuur!. Na het betalen krijg je een scherm met tekst: 'Payment Succes'. Klik op de knop 'Generate Fee Receipt' om betalingsbewijs (zie afbeelding) te ontvangen. LET OP hier staat je definitieve Application ID!  
India Visum [04]
     
Ook krijg je deze mail, met de mededeling dat je aanvraag in behandeling is genomen. Dit kan zoals je ziet maximaal 72 uur in beslag nemen.  
India Visum [05]
     
En als het goed is krijg je binnen enkele dagen dit emailbericht met de application status: 'Granted' (toegekend). Je mag naar India :-)  
India Visum [06]
     
Nu nog de laatste belangrijke stap. Ga weer naar de e-VISA website en klik op: 'Check your Visa Status'.  
India Visum [07]
     
Vul hier de laatst ontvangen Application ID en je geboortedatum in en klik op: 'Check payment'.  
India Visum [08]
     
Klik in dit scherm op: 'Print Status' om je e-visum te downloaden/printen.  
India Visum [09]
     
En zo moet je Indian E-visa er dan uitzien. Dus mĆ©t watermerk, pasfoto en QR-code. Printen en niet vergeten mee te nemen naar India!! Goede reis.....  
India Visum [10]