Off Canvas sidebar is empty

Italiƫ 2004

Op donderdagavond vertrokken we rond een uur of zes naar onze vaste overnachtingscamping in Mendig (D), direct aan de A61. Het benedenveld was al vol, dus werd ons ergens boven een plekje toebedeeld. De volgende dag extra vroeg op, want wel wilden bijtijds in Scheidech zijn, waar we onze Duitse vrienden zouden ontmoeten en de verjaardag van Eberhard vieren met een gezamenlijk etentje. Gitte en Eberhard kwamen we onderweg tegen en we zijn gezamenlijk naar Scheidech gereden. Het vinden van camping Alpenblick viel nog niet mee. Na het zoeken van een plaats en het naar buiten zetten van de tafels en stoelen, kwamen al snel MƤx, Chrisl en Dorle om de bocht. Na een heerlijk maal in ƩƩn van de Scheidechse restaurants en een allerlaatste biertje in de plaatselijke kroeg, werd het tijd om het bed in de sleurhut te gaan testen. Want we wilden immers morgen met zijn vieren door naar Italiƫ. De volgende dag via de Fernpas en de Resiapas de oversteek gemaakt naar Italie. En wat was het lekker warm hier. Camping gezocht, heerlijk in het zonnetje gezeten en in dorp Italiaans gegeten bij een restaurant wat werd gerund door een Indiase familie. Tja....

Zondag 4 juli 2004. Een bestemming voor vandaag wisten we nog niet, maar zouden onderweg wel in de campinggids kijken. Omdat we in ieder geval naar Opi wilden om te wandelen, moest de bestemming wel wat meer zuidwaarts liggen en zodoende kwamen we terecht in Vada. Natuurlijk hebben we -ondanks de warmte- het Ć©Ć©n en ander bekeken in de omgeving, waaronder de prachtig plaats Volterra met zijn Romeinse Theater. Zoals gezegd, we wilden naar Opi. Dus vertrokken we de 11e juli uit Vada. Tussen de middag bij een tankstation aan de A24 heerlijk onder de pijnbomen geluncht en daarna de auto's de sporen gegeven voor de beklimming richting Opi. Het was niet zo druk op de camping Le Foci in Opi. De weekendkampeerders waren al vertrokken en op het veld waar wij een plek konden uitzoeken stond....... Ć©Ć©n camper !! Omdat het hier 's-avonds behoorlijk zou afkoelen, hebben we de voortent er maar aangezet, voordat we aan de champagne begonnen. Want natuurlijk waren we vandaag niet Gitte d'r verjaardag vergeten.

We hebben rond Opi een paar prachtige wandelingen gemaakt en fantastisch gegeten bij een restaurantje, waar we eigenlijk niet naar binnen wilden omdat het er aan de buitenkant op z'n zachts gezegd nogal simpel uitzag. De ezels stonden er voor de deur, maar dit bleek in schril contrast te zijn met de kelder van het pand, die als sjieke eetzaal was ingericht. Het eten was fantastico!! Ook hebben we nog een prachtige treinrit gemaakt, welke Eberhard al een jaar of tien geleden in Ć©Ć©n van zijn fietsbladen had gevonden. Nog een geluk dat de dieseltrein na 30 pogingen weer wilde starten. Dit tot grote hilariteit van alle Italianen op het perron.

Helaas maakte mijn hooikoorts een einde aan al dit moois en we besloten maar weer eens verder te reizen. Gitte wilde dolgraag naar Gargano, dus namen we de kortste route daarheen. De rit was prachtig, maar aan het einde van de dag kon ik geen bocht en/of heuvel meer zien. Ondanks de omvang van camping Grotta dell'Acqua kregen we nog een best aardige plaats vlak aan zee. Jammer van de animatie 's-avonds.Vanuit Gargano zijn we vervolgens terug gereden naar camping Tre Archi in San Tomasso, om onze grote vriend Mario nog even te ontmoeten. De heimwee van Gitte was inmiddels oncontroleerbaar geworden en ze zijn daarom de volgende dag naar Altbach vertrokken. We zouden elkaar aan het einde van de week bij MƤx en Christl in Rechberghausen nog heel even treffen.

Via de Resiapas zijn we aangeland in Landeck en hebben een overnachtingsplek gevonden bij camping Riffler. De eigenaresse van de camping is er maar heel af en toe en daarom hangt er een bordje, met het verzoek zelf een plek te zoeken en je 's-avonds te komen melden. Handig. De volgende dag zijn we via de Fernpas, de A7 en A8 naar Rechberghausen gereden. Na een gezellige barbecue met alle vrienden en bekenden werd het tijd om te slapen. Vrijdag's werd het tijd om weer eens richting Baarn te rijden en konden we terugkijken op een heerlijke, afwisselende vakantie.

Italiƫ 2004 01.jpg
Italiƫ 2004 02.jpg
Italiƫ 2004 03.jpg
Italiƫ 2004 04.jpg
Italiƫ 2004 05.jpg
Italiƫ 2004 06.jpg
Italiƫ 2004 07.jpg
Italiƫ 2004 08.jpg
Italiƫ 2004 09.jpg
Italiƫ 2004 10.jpg
Italiƫ 2004 11.jpg
Italiƫ 2004 12.jpg
Italiƫ 2004 13.jpg
Italiƫ 2004 14.jpg
Italiƫ 2004 15.jpg
Italiƫ 2004 16.jpg
Italiƫ 2004 17.jpg
Italiƫ 2004 18.jpg
Italiƫ 2004 19.jpg
Italiƫ 2004 20.jpg
Italiƫ 2004 21.jpg
Italiƫ 2004 22.jpg
Italiƫ 2004 23.jpg
Italiƫ 2004 24.jpg
Italiƫ 2004 25.jpg
Italiƫ 2004 26.jpg