Off Canvas sidebar is empty

Motorweekend 2019

Maar een aantal dagen voor het Paasweekend werden de weersvooruitzichten beter. Dus snel gezocht naar een pensionnetje en gevonden in Bad Grund in de Harz. Vrijdag 19 april deed de zon al heel vroeg z'n best om ons wakker te krijgen, en dan lukte.... De tassen waren gepakt en zo reden we iets na achten Baarn al uit. Klein stukje A1 tot afslag Deventer en de rest van de route zou dan ook alleen maar over mooie binnenwegen gaan. Héél veel bochtjes en dorpjes later bereikten we iets voor vijf uur het mooi gelegen Bad Grund en stonden nog iets later voor Pension Rheingold, alwaar we hartelijk werden ontvangen door mevrouw Dieckmann. Motoren konden in de garage. Snel opgefrist en omgekleed en naar het dorp gewandeld om op het terras van het Altes Backhaus een biertje te vatten. Gelukkig hadden we vooraf al -meteen maar voor drie avonden- een tafeltje gereserveerd, het was hier overvol! De keuken kon het eigenlijk niet aan, maar na 2 uur wachten kregen we dan toch wat te eten. Het wachten werd beloond. Heerlijk! Daarna weer de 'hobbel' op gewandeld, naar ons pension.

Na een heerlijk nachtje slapen en een enorm uitgebreid ontbijt konden de motoren weer uit de garage. Vandaag een route van bijna 300 kilometer door de mooie Harz. Wat een prachtig gebied om motor te rijden! Natuurlijk moesten we even stoppen bij het idyllische stationnetje 'Drei Annen Hohne', waar nét een indrukwekkende stoomtrein werd voorzien van een nieuwe plons water. Met veel gepuf, rook en stoom verdween het gevaarte om de hoek. Wij stapten weer op voor de rest van de route. Intussen begonnen de magen wat te rommelen. Kort daarna zien we tussen de bomen op een parkeerplaats een Harzer feldküchen. Hier worden volgens goed gebruik heerlijke streekgerechten bereid en aangeboden. Lekkerrrrr. s-Avonds maar weer het vaste ritueel.

Zondag 21 april, alweer een volledig blauwe lucht. Alweer een prachtige route door de Harz. Na heel veel bochtjes reden we Hohegeiß binnen. Ah, het terras van Landhaus Silbertanne is open! Tijd om wat te lunchen. Daarna weer voldaan op de motor gestapt voor de rest van de route. Natuurlijk moesten we bij Schierke even een omweggetje maken om het hoger gelegen station te bekijken en opnieuw wat foto's te schieten. Aan het einde van de middag reden we Bad Grund weer binnen.

Maandag moesten de tassen weer in de koffers van de motorfiets. Na een hartelijk afscheid van mevrouw Dieckmann vertrokken we richting huis. Via mooie binnnenwegen reden we richting Osnabrück, om iets daarna bij Ibberbüren de snelweg op te draaien. Rond half vijf reden we Baarn weer binnen. Snel maar weer eens terug naar de Harz!

Harzer schmalspurbahn, onderweg naar de Brocken
Terug in de tijd
Station Drei-annen-hohne
Prachtig toch?
Nog even plons water er in
Zo goed als klaar
Aangekoppeld
Vertrekken
Uche...
Zicht minder dan 50 M.
Typisch Harzer stalletje
Lastig kiezen
Poseren bij de sneeuw
Ons vakantieverblijf
Statige gebouwen
Alles houtbouw
Waar benne we...
Nee, kolen wordt hier niet meer gedolven
Allemaal even mooi
Dorpsplein
En het kerkje
Opknappertje
Dé eettent in het dorp
We zetten de oude gewoon naast de kerk
Gezellig café
Er brandde nog licht
Steeds onderhoud nodig
En dan weer onderweg
Het idyllische station Schierke