Off Canvas sidebar is empty

India 2017

 

We kunnen alweer terugkijken op een fantastische vakantie in India. Wat hebben we veel bijzondere dingen gezien en heel veel leuke mensen ontmoet. Het weer was fantastisch, de Kingfisher biertjes smaakten als vanouds en we konden op het laatst geen tempel meer zien..... Daarom hebben we aan het einde van de vakantie nog heerlijk 5 dagen aan het strand gelegen in Kovalam! Bekijk een selectie uit de ontelbare foto's (ja, ook de tempels) en lees natuurlijk het reisverslag! Ook Louk z'n films staan op zijn YouTube-kanaal. Bekijk ze hier: Deel 1- Deel 2 - Deel 3


Bangalore, zaterdag 21 januari 2017


Zaterdag 21 januari 2017, de datum waar we al zolang naar uit hadden gekeken. Iets over half zes stond onze taxi voor de deur. Nog geen halfuurtje later stonden we al bij de KLM-balie om onze koffers in te leveren. Om 8.30uur waren we onderweg naar Parijs voor onze aansluitende vlucht naar Bangalore om 11.25uur. Na een flinke wandeling op het immense vliegveld Charles de Gaulle bereikten we onze gate. Wij waren zo ongeveer de enige 'witte koppen' tussen alle overige Indiase passagiers. Na een flinke zit met een heel aantal slaapmomenten landden we 01.00uur 's-nachts in Bangalore. Eerst naar de immigrationdesk, waar de ambtenaren hƩƩl lang naar de visa Ʃn de paspoorten moesten kijken. Dan snel de koffers van de band plukken en naar buiten. Oooo, wat lekker warm. Chauffeur was snel gevonden en onderweg kregen we te horen dat we naar een ander hotel gebracht zouden worden. Om een uur of drie werden we in een onogelijk zijstraatje door de zij-ingang bij hotel Nahar Heritage gedropt. Doodmoe werden we, met bagage, naar onze kamers gebracht, die er keurig netjes uitzagen. Slapen!

De volgende dag bijtijds op en maar eens op zoek naar de ontbijtzaal. Na een heerlijk ontbijt met de voor ons onbekende Dosa (het eerste gerecht op het lijstje van Dinusha en Widhuja) op zoek naar onze chauffeur om Bangalore te gaan verkennen. Ook de gids was al aanwezig. Eerst brachten we een bezoek aan de prachtige Lal Bagh tuin van wel 240 hectare, met in het midden het Chrystal Palace. Op deze zonnige zondag waren we niet de enige bezoekers. Hele famillies gebruikten de tuin om te picknicken en 'gezien te worden'. Dat laatste lukte ook bij ons heel aardig. Met ontelbare mensen moesten we op de foto. Tja, van die lange witten zie je niet elke dag. Ruim een uur later verlieten we de tuin weer aan de andere kant, waar chauffeur Aldo die eigenlijk Prathap heette (?) alweer klaar stond. Na een snelle rit werden we afgeleverd bij een tempeltje. Eerst schoenen uit (dat zou een gewoonte worden deze vakantie). Na uitleg door de gids over de oorsprong van de tempel een snel rondje om de granieten stier, zegening door de plaatselijke brami(schijf) en schoenen weer aan. De brami was met z'n 10 Rupees niet echt blij. Tja, veertien cent was dan ook niet veel, maar we moesten nog even wennen aan de waarde van het Indiase geld.

Prathap had zich intussen een weg gebaand door de vele geparkeerde scooters en stond met z'n stomme grijns alweer boven op ons te wachten. Op naar het zomerpaleis van Tipu. Een prachtig bouwwerk midden in de stad. Als afsluiting van het programma stond ook nog een bezichtiging van het indrukwekkende Vidhana Soudha, het parlement van de deelstaat Karnataka. Na het afscheid van de gids werden we gedropt bij het hotel. Zo, nu eerst maar eens zo'n langverwacht Kingfisher biertje. Dus wij de hoofdstraat in. Niets te vinden?! Dan maar eens proberen bij het door de gids geadviseerde restaurant Nandini. Eten kon pas vanaf 19.00uur, maar een biertje lukte wel. Daarna meteen maar blijven zitten om een hapje te eten. Heerlijk. Wel duur zo'n hoofdgerecht van ongeveer EUR 3.=.

Bij het hotel nog even buiten op het mini-terras een cola gedronken en gekeken naar verkeerschaos en de vele -prachtig uitgedoste- gasten die arriveerden voor het feest op het dakterras van ons hotel. Na twee korte nachtjes ook maar beetje bijtijds naar bed. Maar ja, het feest op de bovenverdieping klonk door het trappenhuis zo hard. Toen het uiteindelijk om 1.00uur afgelopen was, werd er met heel veel lawaai ook nog eens langdurig opgeruimd. Grrrrr.... Uiteindelijk om uur of twee in slaap gevallen.

Hangstoel in Bangelore. Wel beetje stoffig
Ons hotel. Nooit stroomtekort
Ontbijt
Fietsenstalling bij de buren
Chrystal Palace
BloemenmozaĆÆek
Picture please Sir...
Ganesh
Zekerheid voor alles
Katoen uit de boom
Picknicken
Ik zei nog zo, gƩƩn foto's!
Witte zijde
Witte zijdenboom
Brutale aap
Eerste tuktuks
En de eerste tempel
Met granieten bull
De eerste ronde
Chauffeur Prathap
Zomerpaleis Tipu
Zomerpaleis Tipu
Parlementsgebouw
Gekleurde 'pitten'