Off Canvas sidebar is empty

Motorvakantie 2019

Hoogste tijd om weer eens op de motor te stappen. Helaas bleven de weermannen (m/v) voor onze bedachte bestemming in Noord Italië alleen maar regen voorspellen. In Frankrijk daarentegen alleen maar zon. Tja, dan moeten we er wel aan geloven en maar eens die kant op. Na wat zoeken op het GS-forum het advies gevonden om Motorhotel La Mouche eens te bezoeken. Ehhh, Frankrijk én motorhotel....... Al snel kwam er een mailtje van eigenaar Jos dat er een kamer vrij was en we welkom waren. Donderdagavond vast de tassen in de zijkoffers gepropt en vrijdagochtend reden we om een uur of negen Baarn uit. Via een zeer rustige A2 reden we richting Maastricht, om hier dankzij de nieuwe tunnel razendsnel weer uit te rijden.

We wilden niet alleen maar snelweg rijden, dus kozen we voor een route via Luxemburg. Meteen maar even wat betaalbare benzine bijgevuld natuurlijk. In Frankrijk was het druk op de A31, waardoor de snelheid er wel een beetje uitging. Kort voor Épinal verlieten we de snelweg, om nog 50 kilometers mooie binnendoorweg naar Le Clerjus te kunnen rijden. Tegen vijfen reden we het oprijpad van La Mouche op en maakten al snel kennis met Jos. Nog geen 2 minuten later zaten we met een koud biertje op het terras. Ja, die Jos weet van aanpakken! Nadat we de motoren in de enorme schuur hadden geparkeerd, met onze bagage de kamer opgezocht. Snel douchen, omkleden en de trap weer afgerend. Intussen waren er al een paar andere motorrijders op het terras aangeschoven. Al snel werd het erg gezellig. Later maakten we kennis met Anselma én haar fantastische kookkunsten. Oei, als we de trap naar onze kamer nog maar opkomen!

Zaterdag na het ontbijt de motorkleding weer aan voor onze eerste -verrassend mooie- motorrit door de omgeving. We hadden voor de komende 4 dagen gebruik gemaakt van de handige, te downloaden routes op de website van La Mouche. Natuurlijk vandaag meteen maar de Grandballon op. Prachtig weer en heerlijke bochtjes. Wat wil je nog meer? In Masevaux schoven we aan bij de plaatselijke 'hangouderen' voor een eenvoudige lunch. We konden er weer even tegen. Terug gekomen bij La Mouche bleek zaterdagavond dé bbq-avond.

Zondag moesten we helaas afscheid nemen van de drie musketiers, Jan, Thom en Noël. Zij vertrokken richting België en wij voor onze tweede rit in de Vogezen. Hoe verder we echter richting het oosten kwamen, hoe donkerder het werd. Dat belooft wat. En ja hoor, plenzen. Snel ergens onder een afdakje geschuild en maar even wachten. Toen het ietsje lichter werd weer op de motor gesprongen, maar voordat we het dorp uitwaren begon het nóg harder te regenen! Wát een geluk; een restaurantje! Hier langdurig zitten lunchen en daarna bedacht om de route af te maken. Uiteindelijk bleef het maar regenen en besloten om terug te rijden naar Le Clerjus. Hoe dichter we bijkwamen, hoe droger de weg. In Clerjus had het helemaal niet geregend en zat men gewoon in de korte broek buiten. Nou ja...!!

Maandag en dinsdag de resterende routes gereden en van onze plannen om naar het Schwarzwald af te reizen afgezien. Het weer daar werkte niet mee. Gelukkig was onze kamer nog twee nachten vrij. Dus mochten we nog eens twee dagen in deze mooie omgeving motor rijden. Vrijdagochtend was het dan écht zover. Afscheid genomen van Anselma, Jos, Emma en de motorgasten. Tassen weer ingepakt en op naar de Moezel voor twee nachtjes. Na een prachtige rit door het Franse én Duitse landschap reden we om een uur of half vijf Ernst aan de Moezel binnen. Ons Gasthaus Haus Schwarzenberg was snel gevonden. Motoren konden achter het hotel in de garage.

Zaterdag na het meest uitgebreide ontbijtbuffet ooit nog een prachtige rit gemaakt vanuit Ernst. 's-Avonds heerlijk gegeten op het terras bij Restaurant Pollmanns en zondag voor de laatste keer de motorkleding aangetrokken. Om een uur of vier reden we met 3050 km. meer op de teller Baarn weer binnen.

Tijdens deze motorvakantie gefilmd met de GoPro. Klik op YouTube-logo om compilatie te bekijken.    

 

Pleintje van Mazeley
Mazeley
Mazeley
Enorme begraafplaats in Fougerolles
Lunch bij Café De La Couronne in Masevaux
Zaterdag bbq-avond
Zou het voldoende zijn...?
Bakken en braden
Onze gîte
Reuze gezellig
Nog lang niet vol
Stationnetje
Frans tafereeltje
Seinhuisje
Zicht op Plombières-les-Bains
Onderweg
Gîtes in aanbouw
Uitzicht La Mouche
Ja, hier is het
De gezellige buurvrouwen
Bruggetje onderweg
Gezellige Fransman (uitzondering...)
Zicht op Clerval
Typisch Franse boerderij
Uitzicht op Ernst aan de Moezel
Prachtig gelegen Beilstein aan de Moezel
Gaan we eindelijk?
Ja, ze speelden écht San Carlo