Off Canvas sidebar is empty

Pinksteren 2008

Natuurlijk moest er ook dit jaar weer gewandeld worden tijdens het lange Pinksterweekend. Al in februari had ik Eberhard aan de telefoon om de exacte bestemming te bespreken. Helaas was de eerste keuze in Neuheilenbach al verhuurd. Opeens schoot mij de Hammermühle in Üxheim te binnen. Al snel kregen we een telefoontje uit Altbach dat ons Pinksterverblijf was gereserveerd.

Vrijdag 9 mei de kledingtassen, wandelschoenen en satésaus in de auto geladen en richting Üxheim gereden. Er waren blijkbaar meer mensen op het idee gekomen om een lang weekend in de Eifel door te gaan brengen, want het was behoorlijk druk op de Duitse autobahnen, maar om een uur of half twee rolden we dan toch het boerenerf van de Hammermühle op. Na een klein uurtje kwamen Norbert, Helga, Karl en Gudrun aan, iets later gevolgd door Eberhard en Gitte. Nog iets later arriveerden Norbert en Heide en pas tegen een uur of zeven kwamen Dorle en Margerete binnen. Gelukkig nog nét op tijd om mee te gaan naar het restaurant.

Maar we waren gekomen om te wandelen, dus kwamen vrijdagavond al de wandelkaarten op tafel om voor zaterdag een mooie wandelroute uit te zoeken. Na een stevig ontbijt verzamelde iedereen zich langzaam maar zeker beneden, voorzien van wandelschoenen, stokken en rugzakken. De Hammermühle ligt midden in diverse wandelroutes, dus de auto's bleven thuis. En van wandelen krijg je dorst, grote dorst zelfs. Ook de barbecue moest stevig aan het werk. Deze taak werd perfect uitgevoerd door "grillmeister" Norbert. Natuurlijk werd de mooie tocht van vandaag uitgebreid besproken, maar kwam ook de route van de volgende dag aan bod. Een flink aantal wandelaars zocht bijtijds de slaapkamer op, maar zoals altijd bleef de harde kern de kwaliteit van de meegebracht rosé testen.

Ook zondag werd er al weer vroeg op de deur van ons appartement gebonkt, met het uitdrukkelijke verzoek om snel naar de bovenverdieping te komen voor een uitgebreid ontbijt. En hierna werd al weer snel tijd voor een wandeltocht in deze prachtige omgeving. Echt een aanrader. Ook vandaag was het weer genieten. Tijdens het na-tafelen werden we geroepen door de boer, om ons getuige te laten zijn van de geboorte van een kalfje. De koe werd niet warm of koud van de 12 extra toeschouwers en voordat we met onze ogen konden knipperen lag het enorme kalf al in het stro te spartelen. Margarete vond Friedolien wel een toepasselijke naam voor het beest.

Ook maandag hebben we nog een kleine wandeling gemaakt, na het uitzwaaien van Dorle en Margarete. Aan het einde van de dag vertrokken ook Norbert en Heide weer richting Kohlberg en dinsdagochten was het moment daar voor de rest van de groep. En nu maar weer zoeken naar een net zo mooi weekendverblijf voor volgend jaar.

Gudrun druk met Kuchen snijden
Appartement beneden
De ene kant van de tafel
... en de andere
Zum Wohl!!
Ons vaste stekje
Karl und Gudrun
Even bijkletsen
Alweer water drinken
En geen terrasje te vinden
Mooie vergezichten
En mooie doorkijkjes
Als de brandweer...
Genieten van het buiten eten
En het zonnetje
Mêhhhêêeee
Souveniertje...?
Vandaag wél een terrasje
Het blijft mooi
Wat is er toch met dat water
Roseetje op terras 3
Vensterdrank..... eh bank
Friedolien
Tot volgend jaar